Al febrer, la demanda de càrrega aèrea va pujar un 6’8% a nivell mundial

IATA

Totes les regions informat alces en la demanda de càrrega aèria. Els volums llatinoamericans van créixer 8,7% al febrer, després d’haver crescut un 8% al gener. I es van conèixer nous estàndards de IATA.

Els resultats de creixement de la demanda de càrrega aèria, mesura FTK, per als mercats mundials al febrer de 2018, publicats per l’Associació de Transport Aeri Internacional (IATA), mostren un significatiu augment del 6,8% en comparació del mateix període de l’any passat.

La capacitat de càrrega, mesurada en AFTK, també va créixer un 5,6% interanual al febrer de 2018. El creixement de la demanda va superar el creixement de la capacitat per dinou mesos consecutius, el que és positiu per als rendiments de les companyies aèries i mostra la dinàmica de l’activitat.

El continu creixement en la demanda de càrrega aèria és consistent amb els ferms fluxos de comerç mundial. No obstant això, hi ha senyals que el millor de la recuperació del transport aeri ja ha passat. En els últims mesos, l’índex que mesura les comandes de manufactura i exportació va baixar el fort creixement que es revelava en diversos països exportadors clau, inclosos Alemanya, Xina i els EUA.

A més, la demanda de càrrega aèria ajustada estacionalment, que va augmentar a una taxa anualitzada de dos dígits durant gran part de 2017, ara té una tendència del 3%.

Aquest és l’inici de l’any més fort des de 2015, va afegir la IATA, encara que va advertir que encara hi ha riscos proteccionistes que poden afectar el sector.

Per Alexandre de Juniac, director general de IATA, “la demanda de càrrega aèria continua sent fort, amb un creixement del 6,8% al febrer. No obstant això, la perspectiva positiva per a 2018 encara enfronta alguns potencials contratemps, incloent l’increment de mesures proteccionistes que poden convertir-se en una guerra comercial “.

Pel que fa a les tarifes imposades tant pel govern d’Estats Units com el de la Xina en matèria de comerç, d’Juniac va assenyalar que la prosperitat només s’incrementa quan les fronteres estan obertes per a la gent i el comerç i va fer una crida a mantenir la connectivitat global.

A nivell mundial, la regió amb un major creixement en el transport aeri de càrrega és Àfrica, amb 15.9%, en comparació amb febrer de 2017. El segueix Amèrica Llatina, amb 8,7%. La IATA va indicar que el repunt en la regió llatinoamericana es deu a la recuperació econòmica del Brasil.

També els mercats desenvolupats van tenir increments. El mercat europeu va créixer un 5,7%, i el nord-americà una alça de 7,3%.

A la regió d’Àsia-Pacífic, les aerolínies van tenir un increment en la demanda en volums del 6,5% al febrer de 2018. La seva capacitat també va créixer però un 7,2% en comparació del mateix període de 2017. Àsia-Pacífic ja havia tingut un sòlid començament al gener amb un augment de la demanda del 7,7% i 2,2% en la seva capacitat, sempre en comparació del mateix període de 2017. l’increment del bimestre reflecteix la forta demanda actual dels principals exportadors de la regió, la Xina i el Japó, que va ser impulsat -en part- per un creixement de l’activitat econòmica europea.

Sent la regió del món amb més transport de mercaderies, amb el 37% del transport aeri mundial, els riscos de les mesures proteccionistes i la guerra comercial en potència, podrien ser molt alts per a la regió, en els següents mesos de continuar l’actual situació.

En els països d’Amèrica del Nord, el volum de càrrega de les línies aèries d’aquesta regió va créixer un 7,3% al febrer de 2018 en comparació del mateix període de l’any anterior. La capacitat es va incrementar un 4,1%. El volum de càrrega de les aerolínies d’aquesta regió ja s’havia incrementat un 7,5% al gener, i la capacitat un 4,2%. La recuperació de l’economia dels EUA i del dòlar van contribuir a millorar el noli aeri en els últims anys, però la situació de “guerra comercial” i la renegociació del TLCAN introdueix incertesa per als propers mesos. Mèxic, va acumular durant el primer bimestre de l’any, un creixement del 9% passant el tràfic de càrrega aèria de 137.891 tones al febrer de 2016-150.230 tones, en el mateix període de 2017.

A Europa, les companyies aèries van registrar un augment del 5,7% en els volums de mercaderies transportades al febrer de 2018. Això va ser gairebé la meitat de la taxa del mes anterior i la més lenta de totes les regions. La capacitat va augmentar 3.8%. Ja havien registrat també un sòlid començament al gener, on van créixer els volums de mercaderies transportades un 10,5% amb un augment de la capacitat d’un 5,3%. El molt bon acompliment europeu s’havia correspost a una forta demanda de noves comandes d’exportació entre els fabricants de la regió.

Per Orient Mitjà, els volums de càrrega aèria interanual van augmentar un 7,4% al febrer de 2018 i la capacitat va augmentar un 7,6%. Els volums de càrrega ajustats estacionalment continuen en tendència alcista, però, es van desaccelerar a una taxa anualitzada del 4% des de finals de 2017. El volum de càrrega en la regió no havia tingut un començament sòlid al gener, com en altres regions. La demanda havia augmentat 4,4% interanual al gener, el creixement més lent de totes les regions, mentre que la capacitat va augmentar més que la demanda, arribant al 6,3%.

A la regió de Llatinoamèrica, les aerolínies llatinoamericanes van experimentar un creixement en la demanda del 8,7% al febrer de 2018 i un augment en la capacitat del 6,9%. El repunt de la demanda en els últims 18 mesos se suma als signes de recuperació econòmica al Brasil, l’economia més gran de la regió. Els volums de càrrega internacional ajustats estacionalment van tornar als nivells positius, vists a la fi de 2014. Al gener, havien experimentat un creixement en la demanda de 8% amb un increment de 5,4% en la capacitat.

La regió d’Àfrica va ser la que va tenir el major creixement de la demanda de càrrega aèria. Els transportistes africans van augmentar un 15,9% al febrer de 2018 en comparació del mateix mes de l’any passat, sent el major increment de qualsevol de les regions. La capacitat va augmentar en 3,9%. L’augment va ser impulsat per un fort creixement en les rutes comercials cap i des d’Àsia impulsades pels actuals fluxos d’inversió estrangera a l’Àfrica. Ja al gener havia augmentat un 12,9% en comparació del mateix mes de l’any passat. La demanda de nolis va augmentar un 59% entre Àfrica i Àsia en 2017 després d’un augment en el nombre de vols directes entre tots dos continents. Aquest increment en els vols ser impulsat pels fluxos d’inversió estrangera en marxa cap a l’Àfrica i l’extraordinària dinàmica que està tenint l’economia d’aquest continent.

Nous estàndards per al transport de càrrega

L’Associació de Transport Aeri Internacional (IATA), va anunciar que donarà feina nous estàndards per a la declaració de mercaderies perilloses (e-DGD). Amb aquesta mesura es busca agilitzar i modernitzar els processos en el transport aeri de càrrega.

Glyn Hughes, cap global de Càrrega de la IATA ha assenyalat que “l’e-DGD demostra el compromís de la indústria aèria de càrrega per modernitzar els seus processos. El repte ara és la implementació perquè aquesta beneficiï les empreses que estan en les cadenes de subministrament i, sobretot, als nostres clients “.

D’acord a l’informat per IATA, l’e-DGD és un enfocament electrònic que aprofita les iniciatives de la indústria per digitalitzar les dades i adoptar els principis de la plataforma d’intercanvi d’informació, contribuint a modernitzar els processos de càrrega aèria de manera eficient ia compartir dades crítiques entre les parts interessades.

Entre els principals beneficis s’inclouen la transparència, qualitat de la informació i millora en el procés de seguiment dels béns, incrementat l’eficiència alhora que es redueixen errors i retards.

L’adopció i impuls d’aquests nous estàndards compta amb el suport d’importants companyies aèries com Air France-KLM Càrrec, Lufthansa Cargo, Cargologic i Swiss World Càrrec.

Data de redacció: 7 d’abril del 2018

Autor: Marc Trade News

Posts relacionados

Catalunya concentra el 27% de la inversió en infraestructures terrestr... Seopan, la patronal espanyola d'empreses constructores, en el seu últim informe Anàlisi de la inversión prioritàries en infraestructures a Espanya, detalla el nombre d'ac...
Avantatges del transport aeri de mercaderies El transport aeri de mercaderies és un sistema per mobilitzar mercaderies que pot aportar diversos avantatges al client i a l'empresa. Els avantatges més importants del ...
En què consisteix el Project Cargo? El concepte Project Cargo o càrrega de projectes fa referència al transport de determinades mercaderies que per les seves dimensions, pes i complexitat no poden ser conte...
El camió de gas natural liquat (GNL) suposa un estalvi de fins a 11.30... El cost del vehicle s'amortitza si supera els 65.000 quilòmetres anuals La utilització de gas natural liquat (GNL) en el transport viari representa un estalvi de 11.34...

Leave a Comment