Les dates clau del calendari per l’ecommerce d’aquest 2018

Imagen_Web_4

El creixement de les vendes en els ecommerce serà encara més gran en 2018. Un informe recent de la Ecommerce Foundation preveu que el valor de les vendes en línia creixerà fins als situar-se en els 2.770 milions de dòlars a tot el món. RTB House mostra com aprofitar les properes dates clau del calendari optimitzant les campanyes de retargeting per complir els objectius i augmentar les xifres de vendes amb facilitat.

La preparació d’un calendari de comerç electrònic per als departaments de màrqueting i vendes pot aportar a les marques minoristes un avantatge important sobre la competència, tant per aconseguir l’èxit en línia com per assolir l’èxit fora de línia. Amb les principals marques minoristes triant campanyes de retargeting per impulsar el trànsit de clients, els millors resultats s’obtindran quan cada campanya generi un missatge coherent.

A continuació, s’inclouen alguns dels principals esdeveniments del ecommerce d’aquest any, i com les marques poden preparar-se amb anticipació.

1 – Esdeveniments esportius: èxit assegurat

En 2014, els Jocs Olímpics d’Hivern i la Copa Mundial de la FIFA van aconseguir 2.100 milions i 3.200 milions en abast d’audiència, respectivament. 2018 serà rècord en la indústria del comerç electrònic. Els Jocs Olímpics d’Hivern 2018 començaran a PyeongChang, Corea del Sud. A més, durant l’estiu, Rússia celebrarà la Copa Mundial de la FIFA 2018.

Els esdeveniments esportius generen pics de trànsit de consumidors especialitzats en diversos sectors de l’ecommerce. Per exemple, el creixement en les vendes electròniques (especialment televisors) i el comerç minorista esportiu s’enlairen abans i després d’aquests grans esdeveniments mundials. La moda (colors d’equip), els equips esportius, els cosmètics (amb marca dels esportistes), les begudes, la distribució d’aliments i molts altres poden ser especialment importants en aquest sector.

Si bé moltes botigues electròniques preparen campanyes i promocions especials i complexes per a aquests esdeveniments esportius, les activitats de mercat funcionen millor si proporcionen una experiència completa i omnicanal amb els consumidors. Les campanyes de retargeting poden coincidir amb les preferències i el perfil de comportament d’un usuari, oferint un alt grau de personalització a més de les campanyes especials. Per exemple, les promocions dels JJOO d’Hivern poden emprar creativitats de retargeting especialment preparades, utilitzant visuals d’esdeveniments, però productes i recomanacions que es mostren per usuari. La comunicació per correu i les recomanacions socials poden coincidir amb aquestes campanyes, el que garanteix una campanya altament visible, cohesiva i eficient.

2 – Esdeveniments festius: orientats cap a la lleialtat

El mercat del comerç electrònic s’incrementa abans dels dies festius. Als EUA, per exemple, les festes de comerç electrònic més populars són per Nadal, quan les vendes de comerç electrònic estan en el seu punt màxim, el Dia d’Acció de Gràcies, el Dia de la Independència o Halloween.

Abans de les vacances més importants, els clients sovint naveguen per moltes botigues a la recerca de regals. El seu perfil de compra és especialment diferent de les compres normals, principalment perquè estan (a) buscant opinions (b) no estan comprant per a si mateixos i (c) visitant botigues que mai han visitat abans.

Durant aquest període, les botigues volen arribar a la major quantitat possible de nous clients potencials, convertint els nous visitants en compradors recurrents. Amb un motor de retargeting, els especialistes en màrqueting poden planificar campanyes extraordinàries dedicades a aquest grup d’usuaris. Per exemple, els objectius específics de la campanya i el ROI es poden aplicar a diferents segments d’usuaris, augmentant l’eficiència i optimitzant l’abast de l’audiència. A més, serà de gran utilitat per a la campanya emprar creativitats adreçades a nous clients que donin suport al reconeixement de la marca.

3 – Esdeveniments personals: Predir la intenció del client

Els esdeveniments especials contribueixen a una gran part del valor de les vendes de comerç electrònic. Tant si es aniversari, aniversaris o vacances més petites, l’acte de rebre regals per als seus éssers estimats sempre serà una oportunitat per a les marques.

Els consumidors de tot el món tendeixen a gastar molts diners en regals per al Dia de Sant Valentí (14 de febrer), el Dia de la Dona (8 de març), el Dia del Pare (19 de març), el Dia de la mare (6 de maig) i el Dia del Nen (13 de maig).

Per exemple, des de 2010 s’ha produït un augment exponencial de la despesa total en el Dia de la Mare. L’any passat, vam ser testimonis d’un creixement rècord aquest dia, el que suggereix que 2018 no serà diferent i que els pressupostos seran encara més alts per a cada client.

A mesura que ens esforcem per trobar obsequis especials amb un toc personal per als nostres amics i familiars, solem sentir-nos més predisposats pels anuncis únics i personalitzats. Per aquesta raó, per maximitzar el resultat del retargeting, els professionals del màrqueting utilitzen la segmentació avançada d’usuaris en funció de les intencions de compra dels usuaris.

Els retargeters poden segmentar clients en molts grups en funció de les seves recerques (per exemple, navegar buscant màquines d’afaitar elèctriques abans del Dia del Pare podem suposar que és una recerca d’un regal). Una campanya sòlida mostraria creativitats personalitzades amb la categoria de producte que li interessi. Alhora, els banners estaran en línia amb les activitats i plans d’oci dedicats al Dia del Pare. Una campanya dissenyada per a cada usuari és més efectiva, el que permet als especialistes en màrqueting aconseguir millors resultats comptant amb el mateix pressupost.

4 – Promocions de temporada: tornar a atraure els usuaris

Els esdeveniments especials de compres i els esdeveniments de temporada també són factors molt importants per impulsar el valor de les vendes durant l’any. Dies com Black Friday (23 de novembre) i Cyber Monday (26 de novembre) s’estan estenent a nivell mundial. Per al comerç electrònic també hi ha un dia especial: Dia d’enviament gratuït.

Aquest tipus d’esdeveniments de comerç electrònic estacionals i especials marquen l’oportunitat perquè els especialistes en màrqueting es retrobin amb clients antics que van visitar la seva botiga fa molt de temps. Amb ocasions especials i promocions, és possible tornar a comprometre amb ells novament i convèncer-los que facin una compra.

Els professionals del màrqueting han de recordar que els usuaris que fan compres durant les vendes estacionals o els dies d’enviament gratuït no només estan interessats en les noves ofertes. Sovint visiten un lloc web abans i tornen només quan veuen les promocions. És per això que els anunciants han de recordar sobre els productes en els quals estaven interessats prèviament. En utilitzar el retargeting, els especialistes en màrqueting també poden augmentar l’eficiència de la campanya després d’esdeveniments com Black Friday. La reincorporació als clients després de realitzar una compra durant un esdeveniment en particular es pot aconseguir amb creativitats que tenen productes complementaris. A llarg termini, aquestes creativitats es poden mostrar posteriorment i d’aquesta manera el contacte amb el client es manté durant més temps.

2018 serà un any encara més gran encara per als ecommerce
Aquest any estarà ple de possibilitats perquè les botigues en línia interactuïn amb els clients, des d’esdeveniments anuals que ja són una tradició, com el Black Friday fins a esdeveniments internacionals especials com el Mundial de futbol, que se celebra cada 4 anys.

Cada un d’ells és un gran moment perquè els especialistes en màrqueting es relacionin amb els clients, els fidelitzin i augmenten les vendes i els ingressos. Els anunciants han de planificar les accions amb antelació perquè les seves campanyes aprofitin la personalització adequada per obtenir resultats òptims.

En crear una campanya, és important seguir els consells d’experts en màrqueting per a cadascuna d’aquestes dates calve, Poden ajustar els objectius i paràmetres de la campanya segons detalls de l’esdeveniment, triar les millors solucions per a una indústria en particular i adaptar el missatge a els grups clau. És vital estar informat sobre les oportunitats d’aquest any per aconseguir el major èxit possible.

Data de redacció: 31 de gener de 2018

Autor: Álvaro Gutiérrez (per ecommerce news)

Posts relacionados

Les exportacions espanyoles creixen un 0,5% i el dèficit cau un 34,5% ... Les exportacions espanyoles de mercaderies van ascendir un 0,5% en els set primers mesos del 2016, fins als 149.407,6 milions d'euros, màxim històric de la sèrie per a l'...
ICEX renova el seu servei d’Oportunitats de Negoci ICEX Espanya Exportació i Inversions ha renovat el servei de detecció d'Oportunitats de Negoci (ON) que presta a empreses i professionals espanyols interessats en interna...
El retail creixerà un 3% fins el 2021 gràcies a les vendes omnicanal El comerç minorista viu una era d'expansió. Segons l'estudi 'Retail Transformation' elaborat per Zebra Technologies i IHL Group, les vendes del retail creixeran globalmen...
Xina proposa als membres de la OMC crear una coalició mundial contra e... El gegant asiàtic no tem la confrontació comercial amb els EUA i crida els membres de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) a lluitar junts contra el proteccionisme com...

Leave a Comment